Huur- en betalingsvoorwaarden

 

Verhuurder verhuurt gedurende de overeengekomen periode aan huurder het huisje “Mitra” of "Bohemian" te Wijnjewoude voor het verblijf van maximaal 2 personen. Huisdieren zijn in overleg toegestaan.

 

Duur verhuur periode 

De verhuur geldt voor een periode te beginnen op de aankomstdag vanaf 16.00 uur en wordt beëindigd op de vertrekdag vóór 10.00 uur. 

Een langer verblijf is alleen toegestaan met voorafgaande schriftelijke toestemming door de verhuurder. 

 

Staat van het gehuurde

De huurder is gehouden om het gehuurde bij het einde van de huur op te leveren in de staat waarin deze is aanvaard bij aanvang van de huur.

Schade aan het huisje en verlies of breuk van inventaris en/of roerende goederen zal verhaald worden op de huurder en zal worden verrekend met de borgsom.

 

Huurbedrag 

Het huurbedrag voor de geboekte periode is vastgesteld en geaccepteerd voor de afgesproken prijs, exclusief toeristenbelasting van € 1,- per persoon per nacht.

Het bedrag is inclusief een set bedlinnen per geboekte gast/verblijf en inclusief benodigd keukenlinnen.Het huurbedrag is exclusief badlinnen, dit kan echter wel van tevoren optioneel worden bijgeboekt voor € 5/set.

 

Bijkomende kosten 

Eindschoonmaak bedraagt € 50/verblijf en wordt bij boeking in rekening gebracht.

In de wintermaanden wordt er € 5,- per dag stookkosten in rekening gebracht.

Op het erf staat het warme saunahuisje. Deze is met uw boeking mee te reserveren en kost € 15,- per 4 uren.

Borgsom is € 100 en dient bij aankomst betaald te worden. De borg wordt bij vertrek terug ontvangen indien na controle geen schade of verlies is geconstateerd.

 

 

De verhuurder is pas gebonden door deze overeenkomst na ontvangst van de betaling van het totaalbedrag.

 

Algemene voorwaarden 

De huur vindt rechtens plaats onder de volgende algemene voorwaarden: 

 

De huurder verklaart het gehuurde persoonlijk te betrekken, het te bewonen als ‘goede huisvader' en het goed te onderhouden. Alle apparaten zijn in werking; klachten die worden ingediend langer dan 24 uur na aankomst in het gehuurde, worden niet geaccepteerd. Reparaties die nodig zijn als gevolg van schade, veroorzaakt door nalatigheid of slecht gebruik van het gehuurde, komen voor kosten van de huurder. Ook ziet de huurder erop toe om geen overlast in de buurt te veroorzaken. Bij verblijf met huisdieren dient de huurder te zorgen dat behoeftes niet in de tuin gedaan worden en buiten de tuin direct opgeruimd worden.

Het gehuurde wordt gemeubileerd verhuurd en is voorzien van keukengerei, vaatwerk, glazen, dekbedden, bedlinnen en kussens etc. Indien nodig is de verhuurder gerechtigd om bij het vertrek van de huurder boven op de borgsom een bedrag in rekening te brengen voor de waarde van voorwerpen, meubels of materialen die zijn gebroken, vervuild, vernield, beschadigd of die voorwerpen welke tijdens de huur anders zijn gebruikt dan waarvoor ze bedoeld zijn. 

De huurder dient verzekerd te zijn tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid die gepaard gaat met de huur. In geval van niet-verzekerd zijn is de huurder aansprakelijk voor de kosten van de schade en de rente over deze kosten. De huurder is verplicht de verhuurder binnen 24 uur te waarschuwen in geval van schade in het huisje of bijbehorende eigendommen van verhuurder.

De huurder mag de verhuurder de toegang tot het gehuurde niet weigeren als de verhuurder of zijn vertegenwoordiger erom verzoekt. 

 

Annuleringsvoorwaarden

Indien de huurder om welke reden dan ook tot annulering van een aangegane huurovereenkomst overgaat, zal er geen restitutie van huurgelden plaatsvinden. Wel zal de schoonmaakkosten en evt. extra geboekte faciliteiten terug worden betaald.

Wij raden u aan een annuleringsverzekering af te sluiten. 

 

Ontbindende voorwaarden

In het geval van het uitblijven van betaling van huur en/of andere kosten of in het geval van 

het niet respecteren van een van de voorwaarden van het contract kan de verhuurder het huurcontract met onmiddellijke ingang beëindigen.